Enciclopedia muzicii electronice romanesti

Enciclopedia muzicii electronice româneşti este prima carte care descrie istoria fenomenului muzicii electronice din Romania. Cuprinde 160 biografii, a fost scrisă cu sprijinul a peste 200 de artisti şi acoperă o perioadă de aproximativ 50 ani. Majoritatea informaţiilor din Enciclopedia Muzicii Electronice Românești au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri şi citate la care aceştia au contribuit în mod direct. Vă invităm să răspundeţi la câteva întrebări cu ajutorul cărora vom putea evalua gradul de satisfacţie al cititorilor faţă de această apariţie editorială. Vă mulţumim! www.isondaje.ro/sondaj/402707608.

Proiect editorial co-finantat de Administrația Fondului Cultural Național. ”Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Retipărit: 2017
Anul apariţiei: 2015
ISBN: 978-973-7768-89-6
Cod intern: SM1
Format: A4, broșat
Numar pagini: 250 din care 8 color

"Luna aceasta am avut onoarea sa particip la lansarea Enciclopediei Muzicii Electronice Romanesti, alaturi de acesti oameni cu care impartasesc aceeasi pasiune nebuna pentru muzica. Felicitari Septimiu pentru munca grea depusa, Horatiu pentru suportul acordat si fara de care aceasta carte probabil nu ajungea pe piata in format fizic. Va recomand cu mare drag sa o cumparati si sa o rasfoiti, sa o lasati mostenire copiilor si nepotilor!" (Andrei Stefan aka Addo)„Muzica este o suprafaţă pe care te deplasezi în orice direcţie dar te întorci în punctul de unde ai pornit. Punctul de pornire şi Punctul final este întotdeauna Echilibrul. Când spui syntetizator, calculator, midi, mixer, sampler primul lucru care îţi vine în minte e muzica electronică. Timpul nu e o linie dreaptă. Nu are nicio formă. Noi nu prea putem să ne imaginăm ceva fără formă. Muzica electronică are şi formă şi timp. Se descoperă, se decodifică, se deschide ca o floare. Muzica electronică este o colecţie de povestiri, spuse cu o voce seducătoare, pline de fantastic, farmec şi îndrăzneală.” (Adrian Enescu)


"O enciclopedie care trebuie răsfoită sau... ascultată - Enciclopedia muzicii electronice românești, de Septimiu Moldovan. Proiect editorial cofinanțat de AFCN."


"It's a great feeling to know the history mention you! Many thanks to Septimiu - the author of the Encyclopedia of the Romanian Electronic Music for his work!" (Mihail Adrian Simion aka Alba Exstasy)


Observator Antena 1 Tg Mures, 5 noiembrie 2013"Septimiu Moldovan este medic de meserie, nu se considera artist si totusi a scris <Enciclopedia muzicii electronice romanesti>. Cunoastem putini oameni care sa se dedice intru totul unui subiect prea putin exploatat si anume istoria muzicii electronice din Romania. Da, Romania chiar are o istorie a muzicii electronice si daca Septimiu Moldovan nu ar fi scris despre asta probabil ca nici nu am fi alaturat aceste cuvinte vreodata." (Artivist)

Arthur Szabo

“Ai reusit sa surprinzi un fenomen muzical vast, despre care multi nu stiau. Mi-a placut stilul tau, reflecta o abilitate de a jongla cu informatia muzicala, ceea ce nu este rau. Se pare ca ai avut o motivatie foarte puternica sa vezi aceasta carte finalizata, proiect care s-a incheiat cu bine; Coperta imi place si ea, pretul cartii este foarte accesibil, formatul mare, cel putin pentru mine nu constituie un impediment. La final, tin sa te felicit din nou si sa iti scriu ca ai avut o ambitie deosebita sa scrii despre un astfel de domeniu de suflet. Mai mult, cred ca, folosind un termen de interventie medicala de urgenta - ai "resuscitat" acest sector artistic, i-ai dat un impuls. Cei care vor citi cartea vor simti probabil o dorinta de a se implica, poate, mai mult, mai serios - mai ales tinerii - dar nu numai ei - deoarece ei sunt cei care rezoneaza mai bine la tendintele actuale." (Arthur Szabo, Radio Son Reghin)


“Septimiu Moldovan a reusit ce si-a propus cu multa vreme in urma: sa adune informatii despre muzica electronica romaneasca si sa publice o carte. E cartea unui pasionat, scrisa si conceputa in regim DYI, cu aparat critic si conceptual apartinand 100% autorului. E viziunea democratica a ascultatorului asupra materialului pasiunii sale, nu viziunea obiectiva sau stiintifica a muzicologului detasat de obiectul studiului. Asa ca daca veti gasi lucruri cu care nu sunteti intru totul de acord, veti trece usor cu vederea, avand in vedere dimensiunea impresionanta a volumului de munca depus si unicitatea demersului. Septimiu a identificat <sase etape cronologice, desfasurate intr-un spatiu temporal ce totalizeaza 47 de ani>. Iar cartea contine nici mai mult nici mai putin de 223 de biografii fiind scrisa cu sprijinul a 266 de artisti.Autorul si‐a inceput activitatea prin intermediul blogului electroblogro.com, pe care intre timp l-a abandonat, si a reusit ceva ce putini o vor mai face: sa intre in legatura cu toti artistii de gen si sa creeze o platforma prin intermediul careia acestia sa poata dialoga peste generatii cu publicul de acum. Pe tot parcursul unui an de zile (2012), muzica electronica romaneasca a avut un spatiu care i-a adunat la un loc pe toti artistii care activeaza in prezent si le‐a dat posibilitatea sa ajunga la un public la care Facebook-ul nu poate ajunge. Nu mai exista asta ceva in prezent; dupa disparitia electroblogro.com scena de electronica s-a atomizat din nou si a pierdut radarul care incerca o viziune totalizatoare. Cu atat mai mult cu cat nu exista presa specializata pentru asa ceva, nici macar la nivel virtual. Merge mai departe si asa, dar parca lipseste ceva.Daca unele dintre numele prezentate apartin unor artisti din generatia veche care au fost deja consacrati (compozitori ca Iancu Dumitrescu, Aurel Stroe, Dinu Petrescu, care au scris lucrari de pionierat in domeniul muzicii electronice culte, sau artisti ca Adrian Enescu, Florian din Transilvania, Doru Caplescu etc.), intre reprezentantii generatiei contemporane aduse in discutie de Enciclopedia lui Septimiu probabil ca vor fi unii care nu se vor bucura de recunoasterea timpurilor viitoare. Istoria pe fast forward care se scrie acum mai are putin de lucru la validarea sau invalidarea lor, daca nu a si facut‐o deja. Sa nu uitam ca traim in acea perioada in care fiecare isi are partea lui de 5 minute de glorie. Cu toate acestea, viziunea integratoare a autorului i-a gasit fiecaruia locul pe care si-l merita, cel putin in constiinta lui Septimiu si in perceptia acestuia asupra scenei.<Enciclopedia Muzicii Electronice Romanesti> va ramane o lucrare de referinta, si o invitatie la o explorare cel putin interesanta a acestei zone. Informatia pe care a coagulat-o nu isi va mai gasi multa vreme un arheolog si documentarist care sa o dezgroape din cotloanele internetului si sa o faca publica. Meritele apartin autorului.” (Alexandru Bratianu, Boing Bum-Chak)
"Septimiu Moldovan, medicul care a salvat istoria muzicii electronice romanesti. Septimiu Moldovan este un tanar medic rezident la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Acesta a reusit la varsta de 29 de ani sa lanseze prima Enciclopedie a Muzicii Electronice Romanesti. Munca la respectiva carte a durat 4 ani, timp in care Septimiu era student la Universitatea de Medicina si Farmacie. Studentii la Medicina pot confirma ca anii de studiu petrecuti in aceasta universitate sunt grei. Cu toate acestea Septimiu Moldovan a renuntat la timpul liber si la noptile de somn pentru a-si indeplini visul. „Ascultator pasionat cu o doza mare de curiozitate, sete de informare si ambitie„, asa cum isi spune, medicul rezident a scris, printre cursurile de la facultate, 160 de biografii ale pionierior muzicii electronice romanesti din 1965 si pana astazi. Va invitam sa cititi mai multe in interviul pe care Septimiu Moldovan l-a oferit redactiei cluju.ro."

“Am inceput in radio prin a pune muzici electro-alternative, dar sefii ma criticau mereu spunand ca directia nu e buna, ca ar trebui sa pun muzica mai comerciala. Anii au trecut si aceiasi oamenii au inceput sa promoveze muzica pentru care ma criticau. Am inceput activitatea in cluburi punand muzici electro-alternative, dar feedback-ul era acelasi. Trebuia alta directie. Dupa ani, aceiasi oameni care ma criticau puneau muzica in care eu credeam. Am inceput sa organizez petreceri si povestea a fost la fel: directia nu e buna, incearca altceva. Criticii au inceput insa sa organizeze si ei petreceri, festivaluri si alte evenimente, mergand pe directia pe care eu o alesesem cu cativa ani inainte. Oamenii m-au criticat si cand am inceput sa produc muzica. Aceeasi poveste. Exact despre asta este Enciclopedia Muzicii Electronice Romanesti – despre oameni care nu renunta la visul lor, la pasiunile lor. Despre oameni care nu renunta.” (Florin Marica aka DJ Marika)


"Enciclopedia Muzicii Electronice Romanesti - cartea care nu trebuie sa lipseasca din casele noastre" (Irinel Sandu, DJSets.ro)"În finalul rubricii noastre de joi, 24 martie, vom vorbi despre o apariție editorială de excepție, într-un domeniu care a fost întotdeauna prezent înExploratorii lumii de mâine:Enciclopedia muzicii electronice românești, apărută în noiembrie 2015 la editura Digital Data din Cluj. Autorul,Septimiu Gheorghe Moldovan, medic rezident din Târgu Mureș, a depus un efort imens (am avut ocazia să văd cât de mult muncesc medicii; când or mai avea timp și pentru alte lucruri?). Dar așteptăm în anii următori ediția a doua, revăzută și adăugită, nu? Și a treia, a patra ș.a.m.d. Doar autorul este încă tânăr, și sperăm să nu-și piardă entuziasmul odată cu trecerea anilor. Până atunci însă, pasionații de muzică electronică (și de muzică în general) au nevoie de această carte, care pe deasupra este și ieftină ca braga, așa că am să pun pe coloana din dreapta un link care să vă ajute s-o găsiți. Ne auzim joi, între orele 13:20 și 14:00, pe frecvențele Radio România Cultural și online, pe oricare dintre paginile site-ului postului. (Cristina Ghidoveanu)


“A aparut o carte foarte importanta pentru fanii muzicii românesti: Enciclopedia Muzicii Electronice Românesti de S. Moldovan. Autorul, pasionat de muzica electronica si promotor al acestui gen pe blogul ElectroBlogRo.com a fost inspirat de compozitorul Adrian Enescu caruia îi si multumeste în prefata cartii. Enciclopedia contine 223 de biografii a peste 200 de artisti din ultima jumatate de secol. O lucrare extinsa care se doreste atât o istorie muzicala cât si un elogiu adresat pionierilor muzicii electronice.” (Florin Grozea, ex-HiQ)


"Septimiu Moldovan, cronicarul muzicii electro din Romania" (IQads)"Packed for Bucharest tonight. Reading up on the history of electronic music in Romania, at least I would be if I could understand it. Tonight's event, some crazy rooftop party." (James Zabiela)


"Este o lucrare importanta care pune în evidenta lupta compozitorilor nostrii de a exista în contemporaneitate." (Lucian Metianu)


"Enciclopedia pe care ai lansat-o este o aparitie editoriala care umple un gol in documentaristica muzicala romaneasca. Pe cat este de necesara si valoroasa initiativa, pe atat de dificila mi se pare munca de compilare a unui volum foarte mare de informatii. Desigur, cartea se bazeaza pe datele oferite chiar de protagoniștii pe care i-ai abordat si, din aceasta perspectiva, ofera o panorama suficient de diversa asupra fenomenului muzical electronic de la noi. Rezultatul arata destul de eterogen si cred ca ar putea fi imbunatatit sub mai multe aspecte, poate intr-o editie adaugita si revizuita. Esential e ca, in sfarsit, avem si o Enciclopedie a Muzicii Electronice Romanesti. Ești primul care a dus pana la capat ideea unei asemenea carti ambitioase, trebuie consemnata contributia ta si te felicit." (Marius-Christian Burcea)

MC Tina

"AnonimTM representin' Happy to be a part of it Multumim Septimiu Moldovan pentru eforturile depuse in scopul realizarii enciclopediei. Lansarea a adus povesti si imagini pe care le-am savurat cu nesat!" (MC Tina)

Mirela Iacob

"Salut aparitia unei carti pe care o consider necesara, care confirma ca Timisoara a avut si are ceva consistent de spus si in aceasta arie muzicala. Sper ca va avea parte de o cronica pe masura. "Enciclopedia muzicii electronice romanesti", de Septimiu Gheorghe Moldovan." (Mirela Iacob, Timisoara)


”Demersul dumneavoastră, concretizat în aceasta carte, pe problematica istoriei muzicii spectrale românești, este cat se poate de util și vrednic de toată lauda. Este singurul de acest tip. O gasesc foarte importanta si va multumesc pentru spatiul pe care mi l-ati acordat. Va fi material bibliografic important pentru studentii mei de la cursul "Istoria muzicii electroacustice".” (Octavian Nemescu)


"Suntem mândri că am contribuit cât de cât la lansarea ”Enciclopediei muzicii electronice românești” la Tîrgu Mureș, precum suntem mândri de ”colegul” nostru de breaslă, dnul Dr. Septimiu Moldovan, autorul acestei enciclopedii! Felicitări, încă o dovadă că un doctor este ceva mai mult, ceva diferit!" (OSMD Tg Mures)


"La Timişoara a avut loc lansarea cărţii Enciclopedia Muzicii Electronice Româneşti, în prezenţa autorului ei, Septimiu Moldovan, şi a editorului Horaţiu Dan Dumitraş, în weekend-ul recent încheiat. După lansările care au avut loc la Sibiu şi Târgu Mureş, timişorenii au avut parte de această lansare a unei cărţi în care sunt menţionaţi foarte mulţi artişti din zona Timişoarei, care au contribuit cu evenimente sau compoziţii la dezvoltarea acestui gen muzical. Enciclopedia muzicii electronice româneşti este scrisă Septimiu Gheorghe Moldovan, medic rezident târgumureşean, un pasionat de muzică împins de curiozitatea de a afla cât mai multe despre primii români care au experimentat şi promovat muzica electronică în România. Cartea are 250 de pagini, cuprinde 160 de biografii şi acoperă o perioadă de aproximativ 50 ani. Volumul a fost scris în decurs de patru ani, timp în care majoritatea informaţiilor au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri şi citate la care aceştia au contribuit în mod direct." (Zoltan Varga, Pressalert)

Prof. Dr. Marius Marusteri

"Cartea ta este ceva unic in peisajul muzicii electronice romanesti si va ramane, cu siguranta, un reper major in timp." (Prof. Dr. Marius Marusteri)

Prof. Dr. Stefan Virgil Hobai

"Este bine-venita o enciclopedie a muzicii sintetice romanesti. Cu atat mai mult cu cat pe alte meleaguri acest fel de muzica a aparut mult mai devreme. Insa, daca tin cont de regretabilul/hilarul fapt ca notiunea/cuvantul "cibernetica" a fost interzis/a o buna bucata de timp pentru poporul roman, intarzierea este explicabila." (Prof. Dr. Stefan Virgil Hobai)


Pasaj Urban, 08 noiembrie 2013februarie 2014


Punerea pe ganduri, 13 martie 2014"O confidență. O deschidere bruscă a inimii ca pentru spovedanie; o mărturisire a veșnicei credințe și pasiuni biruitoare – muzica! Mulțumesc urechilor mele. Deschid paginile acestei grandioase lucrări și parcă îndelung așteptată, o astfel de expunere a fenomenului muzicii electronice nici că nu putea veni mai bine în spațiul underground și nu numai. Este bucuria regăsirii acelui ceva ce lipsea pe piața muzicii de gen. După ce Gabi Gomboș, Lenți Chiriac, Dănuț Ivănescu și alții, se ofereau pe de-antregul promovării muzicii rock-metal și ofereau atât emisiuni de specialitate pe radio-tv-presă scrisă, realizau și cărți de specialitate foarte bine documentate și orientate către publicul amator – vezi Black Metal Lexicon și celelalte din serie; iată a venit vremea să facem cunoștință sau să ne regăsim vechi prieteni printre cele peste 150 de biografii selectate de către autorul acestei cărți. Îți mulțumim Septimiu. Sugerez să facă cineva un fanzine măcar cu mișcarea! Mă bucur nespus că pot retrăi personal anumite episoade descrise în carte – fenomenul TM – cu toate party-urile nebune pe care le-am gustat din plin – localuri de legendă – dar mai ales festivaluri și cumetrii – Underground Festival, 24H, TM BASE și toate alea. Pe vremea când se experimentau genurile dubstep, triphop, goa, șamd. Îmi amintesc astfel cu plăcere de mulți dintre oamenii pomeniți în carte și pe care cu siguranță îi cunoașteți mulți dintre voi, celor care vă plac petrecerile cu muzică bună și oameni de calitate. Îi voi pomeni și eu pe unii dintre ei despre care fără să vreau pot spune că mi-au pătruns în suflet și îi am aproape de vreme ce împărtășim aceeași mare pasiune – muzica. Într-o măsură sau alta am intrat în contact cu astfel de oameni prin cercurile de prieteni, colaborând, organizând, căutând muzica, realizând interviuri ca reporter sau avându-i ca invitați la party—urile cu care deja v-am obișnuit sub diverse titulaturi și avându-i la <butoane> pe mulți dintre cei care ne îmbucură și ne înseninează în fiecare zi. Am remarcar faptul că toți acești oameni vorbesc nespus de frumos despre muzică și despre munca lor. Astfel i-am reântâlnit pe Ufo, Injektah, Blanilla, Kojocstan Troopers, K-lu din Hunedoara – Micro 7, Astronaut Kru – Deva, Palotai – căruia i-am luat un interviu la un party în TM – fabulos. Au fost primii artiști internaționali din muzica electronică, cu care am luat contact gen Aphrodite, Jay Cunning și alții. AnonimTM, Thy Veils – mă bucur să citesc despre ei și ador muzica lor – ambientul merge mai departe; trupe de rock, alternativ sau metal din Timisoara... cu care am crescut, Za Ics – Hunedoara, Bio Dome – Deva, Funky Growl – cu Petrică Ionuțescu și Cătălin Plitea (HD) – un proiect foarte tare check it! Skunk Predatorz – Deva, festivalul Summer Break – jud HD – foarte tare, păcat că nu se mai ține, ce să zic, multe amintiri și multe regăsiri în această carte și foaaaaarte, foaaaarte muuuulte nume grele din zona under, îmi cer scuze dar sunt foarte mulți și nu îi pot aminti pe toți aici. Vă las vouă plăcerea de a-i descoperi sau redescoperi în paginile cărții... chiar se merită să o aveți în bibliotecă până și prețul e bun – 12,47 lei - pentru scârțari. A, și are și POZE iar materialul e de foarte bună calitate – 250 de pagini, peste 150 de biografii... cum spuneam. O muncă de apreciat și pentru autorul cărții care a documentat lucrarea cu peste 200 de persoane. Pentru cei ce vor să se inițieze cu adevărat în muzica electronică românească sau să o aprofundeze, aici găsiți pionierii acestui domeniu – Adrian Borza, Adrian Enescu – un alt ENESCU al României, Rodion Roșca – aka Rodion GA – ceva excepțional, mirific, care compuneau muzică pe fel de fel de minuni de aparaturi și calculatoare old school. Minunat să afli lucruri despre ei. Lectura acestei cărți îl face pe orice iubitor al fenomenului underground din RO să se pună la punct cu domeniul. Află despre trupe, artiști, DJ-s, MC, VJ-s, party-uri din țară – cu prioritate câteva orașe unde a existat mișcare – TM, CJ, BUC și puțin prin alte părți. NU cred că vă deranjează să vă regăsiți prietenii aici și nici să aflați despre HOIA, TM people, DJ-S crews, Electro Comunity – Bistrița, ElectrOpen și Stereo Events Brașov, Unusual Suspects Cluj-Napoca, Octopus Corporation Constanța, Easy Concept Craiova, Skunk Predators Deva, Koalition Crew Galați, Urban Komitet Iași, Industry Oradea, Party DJ Team Satu Mare, Inside Sibiu, Bamse și LBC Kru Târgu Mureș, Babalonia Timișoara șamd. Le mulțumim tuturor artiștilor și organizatorilor de party și event-uri din țară, compozitorilor, tuturor celor dedicați acestei pasiuni minunate precum și realizatorului acestei cărți de excepție. Pace tuturor! Nu uitați de one love – anu ăsta! (Salonul de carte)


"Cartea este unica, iar stilul este absolut pasionant, accesibil, original si pe deplin edificator, asa ca sunt convins ca se va bucura de un imens succes ! O esentiala istorie a muzicii electronice romanesti, elaborata cu exemplara pasiune si competenta de Septimiu Moldovan !" (Serban Nichifor)


"Muzica electronică are formă și timp. Se descoperă, se decodifică, se deschide ca o floare. Muzica electronică este o colecție de povestiri, spuse cu o voce seducătoare, plină de fantastic, farmec și îndrăzneală. Asta îl caracterizeză și pe Septimiu Moldovan, un medic rezident tîrgumureșean care pe lângă faptul că salvează vieți a reușit să salveze și istoria muzicii electronice românești. Cum? Ei bine, prin intermediul unei cărți!""Deși nu își propune să fie o cercetare academică, Enciclopedia muzicii electronice românești scrisă și editată de Septimiu Moldovan și publicată în 2012, este o publicație relevantă care interoghează începuturile muzicii electronice în România, pornind de la perioada de experiment din regimul comunist și continuând cu diferitele manifestări sonice ale acestui gen, ce au urmat după revoluția din 1989. Deși este un demers personal, mânat de curiozitate și pasiune, această publicație non-academică este una din puținele cărți ce tratează acest subiect. Așa că nu ezita să o cumperi; poate că sunt cei mai cu folos 45 de lei cheltuiți vreodată." (electronicbeats.ro)
“Subiectul <pasiune> apare tot mai des in conversatii in ultima vreme. Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand intalnesc un roman pasionat de ceva, orice, numai sa fie autentic interesat de domeniul lui, ma simt de parca am intalnit "a brother from another mother". Desi l-am intalnit numai virtual, Septimiu Moldovan, autorul "Enciclopediei muzicii electronice romanesti" mi-a dat acelasi sentiment. Omul n-are nicio treaba cu muzica. Prin asta vreau sa zic ca lucrarea nu e un pretext de a se apropia de artisti din domeniu dupa care sa-si lanseze cariera. Recunosc ca cinicul din mine s-a gandit intai la asta, semn cat de mult m-a distorsionat si pe mine domeniul asta... Nu! Meseria lui e sa salveze vieti si muzica e un hobby de dupa program. Cu toate astea, este atat de pasionat de muzica - indeosebi electronica - incat si-a dedicat timp si bani ca sa documenteze treaba asta. Nu stiu cati dintre noi am depune un asa efort nici macar in domeniul din care ne castigam banii, dar al altora? Omul asta e un erou contemporan si merita toata stima nu doar a celor pe care-i priveste subiectul, dar si a tuturor celor care mai cred intr-o Romanie civilizata, care isi promoveaza valorile si le sustine oricand are ocazia. De-a lungul timpului am adunat multi oameni pasionati pe langa mine si voua ma adresez acum cand va rog sa sustineti nu omul, ci cartea lui. Eu tocmai am cumparat-o desi am mai primit-o direct de la sursa. Muzica electronica a fost mult timp marginalizata si considerata imatura dar din carte veti afla ca ea nu a aparut la noi cu Suie Paparude (care a fost totusi promotorul cel mai prezent post revolutie) ci are radacini ceva mai vechi, chiar daca nu se compara in marime cu cea britanica de exemplu. Ignoranta si status quo-ul restului muzicii (usoare) o face inca o categorie de nișă care totusi strange sute/mii/zeci de mii de oameni la evenimente din tara iar in afara tarii a intrat de mult in mainstream. Tin sa-i multumesc din nou lui Septimiu/ElectroBlog Ro pentru ca m-a inclus in aceasta lucrare desi ma consider un new-entry cu mult mai multa munca in fata.” (Victor Mihailescu aka Platonic Scale)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu